Over

‘Onderzoek alle dingen en behoud het goede.’

Ik ben een pionier en verbinder van werelden.

In het kustdorp waar ik opgroeide was de weidse
ruimte van het Noordzee-strand mijn biotoop. Op heldere winteravonden droomde ik bij het sterren kijken over de onpeilbare diepte van het heelal. Ik wilde weten wat er voorbij de grens van de horizon lag. Ik wilde begrijpen wat er voorbij het bereik van het zichtbare was.

Ik ging culturele antropologie/ontwikkelingssociologie studeren en trok de wereld in als reiziger en ontwikkelingswerker. Hand in hand daarmee dook ik in de wereld van religie en spiritualiteit. Ik raakte betrokken bij bevrijdingstheologie en de interreligieuze dialoog tussen christenen en moslims. Ik zocht verdere verdieping in een studie theologie en levensbeschouwing en in Zen-meditatie. Aandacht voor buiten- en binnenwereld, materie en geest, gaan voor mij hand in hand.

Na een overrompelende natuurervaring, waarin ‘ik’ opging in de totale eenheid en interdependentie van alles, ben ik sinds 2010 mijn liefde voor de natuur een plek gaan geven in mijn werk. Hoe we met de natuur en Aarde omgaan, is een spiegel voor hoe we met onszelf en elkaar omgaan. Het een kan niet beter worden zonder het ander. Dit bewustzijn van grote compassie en inclusiviteit wil ik bevorderen met mijn werk.