Deep Time Walk

IMG_1595

In 2010 maakte ik tijdens een ecologie-training in Engeland voor het eerst een wandeling door de evolutie van het leven op Aarde. Een wereld ging voor me open. Al mijn vragen over wat we aan het doen zijn met de Aarde en elkaar vielen opeens in een veel groter verhaal. Ik onderging de wandeling als een initiatie, een thuiskomen in een onvoorstelbaar kosmisch en aards mysterie waar wij, jij, ik totaal deel van zijn. Ik ervoer van binnenuit wat het betekent dat ‘alles met alles samenhangt’, dat ik niet(s) ben zonder al het andere. Vanaf dat moment wist ik dat ik dit wilde delen door zelf wandelingen te organiseren met mijn bedrijf.

In deze wandeling beleef je het grote krachtenspel van de evolutie van het leven, vanaf het ontstaan van de aarde 4.5 miljard jaar geleden. Al lopend ervaar je hoe de creatieve impuls van het leven heeft geleid tot steeds grotere complexiteit, biodiversiteit en bewustzijn. En tot jou. Vragen over verleden en toekomst, individu en gemeenschap, jij en de wereld, komen in en door dit verhaal aan de orde. Je gaat kijken met nieuwe ogen.

IMG_1575
Beelden: Ludy Feyen

Reacties van deelnemers:
“Ik voel me door de wandeling verbonden met het leven, de kosmos. Ik voel mijn plek erin, hoe klein die ook mag zijn. Tegelijk ben ik me bewust van de grootsheid waarin ik me bevind en waar ik onderdeel van uitmaak.” (René)

“Ik ervaar dankbaarheid, grootsheid, nietigheid. Echt geweldig hoe je het vertelde, ik werd er helemaal in meegezogen.” (Marjon)

“Ik heb door dit verhaal mijn overtuiging losgelaten dat de aarde helemaal verloren is door ons gedrag. Ik voel mijn verantwoordelijkheid, heb zin om met de aarde samen te werken. Het is zo’n ontwikkeld, kostbaar geheel.” (Barbara)

Praktisch:
Aantal deelnemers: 6 – 12 personen
Locaties: Lage Vuursche (Utr.) of op locatie.
Tijd: 3 uur. Naar keuze uit te breiden met een workshop waarin we thema’s uit het evolutieverhaal verbinden met wat er aan de orde is in jouw organisatie of persoonlijk leven.
Tarief: op aanvraag, voor zakelijk en particulier