Stappen door de diepe tijd

IMG_1595

In 2010 had ik het geluk om, als deel van een ecologie-training, een ‘Deep Time Walk’ mee te maken langs de oeroude rotskust van Zuid-Engeland. Al lopend ontrolde zich de evolutie van het leven op Aarde, vanaf het ontstaan van onze planeet en het eerste leven tot aan het heden. De wandeling voelde als een initiatie, een thuiskomen in een onvoorstelbaar kosmisch en aards mysterie waar wij, jij, ik totaal deel van zijn. Ik ervoer van binnenuit wat het betekent dat ‘alles met alles samenhangt’, dat ik niet(s) ben zonder al het andere. Mijn vragen over wat we aan het doen zijn met de Aarde vielen opeens in een veel groter verhaal. Vanaf dat moment wist ik dat ik anderen hierin wilde laten delen door zelf wandelingen te organiseren met mijn bedrijf.

In deze wandeling door de diepe tijd beleef je het grote krachtenspel van de evolutie van het leven, vanaf het ontstaan van de aarde 4.5 miljard jaar geleden. Je ervaart hoe de creatieve impuls van het leven heeft geleid tot steeds grotere complexiteit, biodiversiteit en bewustzijn. En tot jou. Vragen over verleden en toekomst, individu en gemeenschap, jij en de wereld, komen in en door dit verhaal aan de orde. Je gaat kijken met nieuwe ogen.

Reacties van deelnemers:
“Ik voel me door de wandeling verbonden met het leven, de kosmos. Ik voel mijn plek erin, hoe klein die ook mag zijn. Tegelijk ben ik me bewust van de grootsheid waarin ik me bevind en waar ik onderdeel van uitmaak.” (René)

“Ik ervaar dankbaarheid, grootsheid, nietigheid. Echt geweldig hoe je het vertelde, ik werd er helemaal in meegezogen.” (Marjon)

“Ik heb door dit verhaal mijn overtuiging losgelaten dat de aarde helemaal verloren is door ons gedrag. Ik voel mijn verantwoordelijkheid, heb zin om met de aarde samen te werken. Het is zo’n ontwikkeld, kostbaar geheel.” (Barbara)

Praktisch:
Aantal deelnemers: 6 – 10 personen
Locaties: Lage Vuursche (Utr.) of op locatie.
Tijd: 2 à 3 uur.
Tarief: op aanvraag, voor zakelijk en particulier

Beeld: Ludy Feyen