Agenda

Activiteiten 2020 zijn in voorbereiding.
Nieuwe agenda volgt binnenkort.


4 oktober, 1 november en 6 december 2019:
Werkplaats Natuur- en Omgevingsopstellingen

We lopen tegen onze grenzen aan. Ongeremde groei put de Aarde en haar natuurlijke systemen uit. Hoe kunnen we ons weer afstemmen? Leren van de geniale oplossingen en grote wijsheid van de natuur? Het begint met luisteren. Vaste ideeën loslaten en onbevangen toelaten wat planten, dieren en plekken ons te zeggen hebben.

Natuur- en omgevingsopstellingen doen precies dat. Ze geven meer zicht op wat er speelt in de dynamiek tussen jou en je natuurlijke omgeving; wat daarin mogelijk stagneert; en wat bijdraagt aan een verbetering die jouzelf en het geheel ten goede komt.

In deze werkplaats onderzoeken we samen vragen over onze omgang met natuur en leefomgeving. Het kunnen vragen van persoonlijke aard zijn of meer algemene vragen die ons allemaal aangaan.

Organisatie: Lisette van der Wel en Chrisjan Leermakers.

Tijd: 13.00 – 16.00, inloop vanaf 12.30
Locatie: Duurzame woonwijk de Kersentuin, Utrecht-Leidsche Rijn
Kosten: € 25,00 per keer of € 60,00 voor de serie van drie
Aanmelding: info@lisettevanderwel.nl

9 november 2019:
Interbeing as part of taking care of life on Earth

Hoe sta ik in relatie en hoe kan ik dit verbeteren?
Deze tijd van klimaatverandering, uitsterven van soorten, ongelijkheid, racisme en burn-outs vraagt om een herstel van relaties. De relatie met onszelf, met de medemens en met onze leefomgeving. Relatie tot ziel.

Relaties betekenen interactie. Delen en luisteren. In de westerse cultuur zijn we gewend vooral op een rationeel niveau te communiceren, met doorgaans meer spreken dan luisteren. Kunnen we ons ook andere manieren van communiceren (weer) aanleren? Manieren waarbij we bijvoorbeeld communiceren met de plek waar wij wonen, met onze ziel, met voorouders en toekomstige generaties, met de natuur? Als we goede relaties zouden hebben – een zorgvuldig afstemmingsproces met onszelf, de ander en de natuur – dan zouden we in balans samen kunnen leven met al wat leeft.

We werken deze dag met werkvormen en rituelen gericht op inter-zijn, die je ook in je eigen werkpraktijk en leven kan toepassen. De dag is zo vormgegeven dat je ook je eigen vragen kunt onderzoeken.

Organisatie: Root to Rise, platform van vrouwen wiens professionele roeping draait om het zorg dragen voor het leven op Aarde en herstel van relaties.

Meer informatie en aanmelding: https://roottorise.nl/full-day-experience/

30 november 2019:
Remembrance day for lost species

Op de internationale Remembrance Day for Lost Species staan we stil bij soorten die er niet meer zijn en zoeken we naar wat van waarde is en zinvol voor de toekomst. In ARTIS, Amsterdam, luister je eerst naar lezingen van Joris Buis en ARTIS-hoogleraar prof. dr. Erik de Jong over de dalende biodiversiteit en verbinding met andere soorten. Daarna kun je kiezen uit vijf verdiepende programmaonderdelen, waaronder mijn workshop Natuuropstellingen. Meer informatie vind je op de site van ARTIS.